Privacy Policy

Last updated: August 5, 2019

KINETIC REACTOR (“us”, “we”, or “our”) operates the KINETIC REACTOR website (the “Service”).

This page informs you of our policies regarding the collection, use and disclosure of Personal Information when you use our Service.

We will not use or share your information with anyone except as described in this Privacy Policy.

We use your Personal Information for providing and improving the Service. By using the Service, you agree to the collection and use of information in accordance with this policy. Unless otherwise defined in this Privacy Policy, terms used in this Privacy Policy have the same meanings as in our Terms and Conditions, accessible at https://www.kinetic-reactor.com

Information Collection And Use

While using our Service, we may ask you to provide us with certain personally identifiable information that can be used to contact or identify you. Personally identifiable information (“Personal Information”) may include, but is not limited to:

  • Name
  • Email address
  • Telephone number
  • Address

Log Data

We collect information that your browser sends whenever you visit our Service (“Log Data”). This Log Data may include information such as your computer’s Internet Protocol (“IP”) address, browser type, browser version, the pages of our Service that you visit, the time and date of your visit, the time spent on those pages and other statistics.

Cookies

Cookies are files with small amount of data, which may include an anonymous unique identifier. Cookies are sent to your browser from a web site and stored on your computer’s hard drive.

We use “cookies” to collect information. You can instruct your browser to refuse all cookies or to indicate when a cookie is being sent. However, if you do not accept cookies, you may not be able to use some portions of our Service.

Service Providers

We may employ third party companies and individuals to facilitate our Service, to provide the Service on our behalf, to perform Service-related services or to assist us in analyzing how our Service is used.

These third parties have access to your Personal Information only to perform these tasks on our behalf and are obligated not to disclose or use it for any other purpose.

Security

The security of your Personal Information is important to us, but remember that no method of transmission over the Internet, or method of electronic storage is 100% secure. While we strive to use commercially acceptable means to protect your Personal Information, we cannot guarantee its absolute security.

Links To Other Sites

Our Service may contain links to other sites that are not operated by us. If you click on a third party link, you will be directed to that third party’s site. We strongly advise you to review the Privacy Policy of every site you visit.

We have no control over, and assume no responsibility for the content, privacy policies or practices of any third party sites or services.

Children’s Privacy

Our Service does not address anyone under the age of 18 (“Children”).

We do not knowingly collect personally identifiable information from children under 18. If you are a parent or guardian and you are aware that your child has provided us with Personal Information, please contact us. If we discover that a child under 18 has provided us with Personal Information, we will delete such information from our servers immediately.

Compliance With Laws

We will disclose your Personal Information where required to do so by law or subpoena.

Changes To This Privacy Policy

We may update our Privacy Policy from time to time. We will notify you of any changes by posting the new Privacy Policy on this page.

You are advised to review this Privacy Policy periodically for any changes. Changes to this Privacy Policy are effective when they are posted on this page.

Contact Us

If you have any questions about this Privacy Policy, please contact us.

 

 

Pomembno: Z registracijo oz. s prijavo na spletni straniwww.kinetic-reactor.com (v nadaljevanju spletne strani) uporabnik potrjuje, da je prebral spodaj navedene pogoje uporabe, se z njimi strinja in jih sprejema v celoti. Določeni deli pogojev uporabe so namenjeni tudi neprijavljenim obiskovalcem, zato slednjim priporočamo seznanitev s pogoji uporabe in politiko zasebnosti.

1. Splošno

Ti pogoji opisujejo, določajo in urejajo pogoje uporabe spletne strani in storitev Podjetja JinP d.o.o.:

  1. spletno mesto
    www.kinetic-reactor.com
  2. brezplačno prejemanje e-novic z izborom mesečnih ali tedenskih vsebin;
  3. brezplačno obveščanje o izobraževanjih, strokovnih in družabnih dogodkih, mentorstvih,

komercialnih in nekomercialnih ponudbah, novostih, ugodnostih; pri čemer gre lahko za obveščanje o novostih ter trženje blaga in storitev, ki jih ponuja Podjetje JinP d.o.o., kot tudi blaga in storitev, ki jih ponujajo tretje osebe, pogodbeno povezane z lastnikom storitve. Pri uporabi spletne strani se v celoti strinjate s pogoji uporabe. Če se s pogoji ne strinjate, vam odsvetujemo uporabo storitve.

Podjetje JinP d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe kateregakoli dela spletne strani in izbrisa kateregakoli dela vsebine brez vnaprejšnjega obvestila.

V primeru, da se želi uporabnik naročiti na tedensko/mesečno prejemanje elektronskega časopisa in/ali biti obveščen o novostih, storitvah, nagradnih igrah, novicah ter o dogodkih poslovnih partnerjev, se lahko prijavi preko E-novic ali kontaktnega obrazca, ki se nahaja na spletni strani.

2. Starostne omejitve

S temi pogoji potrjujete, da ste stari 18 let oziroma imate dovoljenje staršev oz. skrbnikov za uporabo teh storitev, pri tem slednji nosijo vse pravne posledice vašega ravnanja. Storitev smejo uporabljati mladostniki pred dopolnitvijo 18. leta samo ob soglasju pravnih skrbnikov oz. staršev, ki v celoti nosijo odgovornost izbire vsebin in so dolžni poskrbeti za odjavo oz. preprečevanje uporabe storitve brez svoje prisotnosti in/ali vednosti.

3. Uporaba spletne strani

Spletna stran omogoča pregledovanje vsebin delovanja podjetja JinP d.o.o., iskanje, branje novic in člankov, pregled fotografij, videov in interaktivnih vsebin. Pri določenih vsebinah je omogočena možnost komentiranja. Uporabniki, ki se odločijo za komentiranje, v svojih komentarjih izražajo svoja mnenja in poglede in njihova stališča niso povezana z uradnim stališčem lastnika storitve.

Pri uporabi spletne strani je prepovedano naslednje:

  1. vsakršna diskriminacija na osnovi rasne, narodnostne, verske ali politične pripadnosti in spolne naravnanosti;
  2. izvajanje aktivnosti, ki so v nasprotju z zakoni in drugimi predpisi;
  3. kakršnokoli nadlegovanje tretjih oseb prek uporabe naših storitev.

Dostopnost vsebin in stopnja njihove interaktivnosti so odvisni tudi od načina dostopa do spletne in od naprave, s katero se do spletne strani dostopa. Uporabnikom je uporaba omogočena prek svetovnega spleta, prek mobilnih naprav z ustreznim brskalnikom. Storitev vsebuje tudi določene piškotke ali podobne tehnologije, ki se uporabljajo z namenom zagotavljanja delovanja posameznih funkcionalnosti.

Uporabnik dovoljuje podjetju JinP d.o.o., da shranjuje informacije na računalniku oz. povezani napravi v obliki piškotkov ali podobnih tehnologij z namenom zagotavljanja delovanja posameznih funkcionalnosti, prilagajanja in predpomnjenja vsebin.

V primeru, da uporabnik krši ta pravila uporabe, pogoje in navodila za uporabo posameznih storitev, mu lahko podjetje JinP d.o.o. onemogoči uporabo. Prav tako lahko prepreči nadaljnjo uporabo tudi v primeru, ko z uporabo spletne strani kakorkoli nadleguje druge uporabnike ali krši njihove pravice, uporablja spletne strani v zlonamerne ali nepoštene namene, ali ne ravna v skladu z navodili za uporabo.

Funkcije družbenih omrežij
Spletna stran lahko vključuje funkcionalnosti družbenih omrežij in možnost objave na Facebooku, Instagramu, Twitterju, Google+ in podobnih družbenih omrežjih. Podjetje JinP d.o.o. uporabnikom dovoljuje objavo povezav in priporočil v družbena omrežja na način, kot je dostopen iz same spletne strani.

4. Avtorske pravice

Vsebine, ki jih objavi podjetje JinP d.o.o., je dovoljeno pregledovati. Brez izrecnega predhodnega pisnega dovoljena lastnika storitve se vsebin ne sme reproducirati, spreminjati, prepisovati, ponovno objavljati in razširjati niti v komercialne niti v nekomercialne namene.

V primeru kakršnekoli dovoljene uporabe vsebin spletne strani se morajo ohraniti vse označbe avtorskih pravic in pravic industrijske lastnine ter druga obvestila in opozorila. Znamke, ki se pojavljajo na spletni strani, so registrirane znamke, katerih imetnik ali uporabnik licence je lastnik storitve, povezane družbe ali tretje osebe. Kakršnakoli uporaba teh znamk je izrecno prepovedana brez ustreznega predhodnega pisnega soglasja imetnika pravic. Znaki, ki niso registrirani kot znamke, so zaščiteni po pravilih avtorskega prava.

Dovoljeno je, da v primeru citiranja vsebin spletne strani naredite povezavo na spletno mesto www.kinetic-reactor.com

Uporabnikom priporočamo, da povezave ustvarijo s pomočjo funkcionalnosti objavljanja v družbena omrežja, ki so na voljo v okviru spletne strani.

Povezav ni dovoljeno objavljati na straneh z nezakonito ali nemoralno vsebino. Na zahtevo podjetja JinP d.o.o. je lastnik in/ali upravljavec spletnega mesta, na katerih je objavljena povezava, to dolžan odstraniti.

Razen v zgoraj navedenem primeru je brez dovoljenja podjetja JinP d.o.o. prepovedano objavljati, reproducirati, distribuirati, zajemati ali kako drugače uporabljati ter obdelovati logotip, vsebine in druge podatke na ali s spletne straniwww.kinetic-reactor.com

5. Komentarji uporabnikov

Komentiranje člankov oziroma objav na spletni strani www.kinetic-reactor.comni pravica, pač pa možnost, ki jo omogoča podjetje JinP d.o.o..
Uporabnikom je v okviru objave uporabniških vsebin in komentarjev zagotovljena svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja. Uporabniki se lahko svobodno zbirajo, sprejemajo in širijo vesti in mnenja, upoštevajoč napotke v nadaljevanju.

Uporabniki, ki želijo objaviti svoje mnenje in poglede v obliki komentarja, se zavezujejo, da:

  1. se v komentarjih novic držijo teme samega članka, o katerem teče pogovor;
  2. v kolikor se uporabnik in komentator s člankom ne strinjata, ga lahko komentirata, vendar argumentirano in brez žaljenja, osebnega napada, groženj in blatenja souporabnikov;
  3. se bodo držali bontona, da ne bodo uporabljali velikih črk, saj pomenijo kričanje, ne bodo uporabljali okrepljenih črk za celoten prispevek, saj so te namenjene poudarjanju zgolj določenega dela besedil;
  4. ne bodo objavljali sporočil z diskriminatorno, zlonamerno, žaljivo, nespodobno, vulgarno, obrekljivo, sovražno, grozečo, obsceno ali katerokoli vsebino, ki lahko prizadene druge uporabnike spletne strani. Prav tako je prepovedano žaljenje oz. blatenje sogovornikov, komentatorjev oz. avtorjev in drugih oseb;
  5. ne bodo objavljali reklam, ponavljali praznih ali identičnih sporočil ter izvajali kakršnihkoli drugih dejavnosti, ki so v nasprotju z zakoni in Ustavo Republike Slovenije. Prav tako so prepovedane vse oblike sovražnega govora, pozivanje k nasilju, razširjanju in izražanju rasne, narodnostne, verske ali spolne nestrpnosti;
  6. ne bodo uporabljali simbolov, znakov, ki simbolizirajo totalitaristične režime, žalijo ali kako drugače vznemirjajo ljudi;
  7. bodo v skladu z Zakonom o javni rabi slovenščine (ZJRS) komentirali v slovenskem jeziku, v nasprotnem primeru si pridružujemo pravico tovrstne komentarje prevesti, moderirati ali izbrisati;
  8. bodo prevzeli odgovornost za svoje objavljene ali posredovane vsebine, in sicer tako za njihovo kakovost kot tudi vsebino;
  9. so nosilci vseh avtorskih in sorodnih pravic ali drugih pravic v zvezi s posredovanimi vsebinami;
  10. ne bodo zahtevali nikakršnih povračil v zvezi z objavo posredovanih vsebin;
  11. bodo v celoti prevzeli odgovornost za škodo, ki bi jo lahko povzročili lastniku storitve ali tretjim osebam s posredovanjem vsebin in uporabo storitve.

Podjetje JinP d.o.o.si pridržuje pravico do pregledovanja, popravljanja in moderiranja komentarjev in ima pravico brez pojasnila odstraniti, premakniti ali zapreti katerokoli temo oz. komentar članka, ko
se mu zdi to potrebno. Prav tako si brez pojasnila pridržuje pravico, da lahko kadarkoli trajno ali začasno, delno ali popolno prepreči dostop do spletne strani oz. do sodelovanja pri vnosu
komentarjev.

6. Varstvo osebnih podatkov

Podjetje JinP d.o.o. posveča posebno pozornost varovanju zasebnosti informacij ter osebnih podatkov, ki jih pridobi od uporabnikov. Osebni podatki se bodo zbirali, obdelovali in hranili v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter uredbo GDPR. Lastnik storitve jih v nobenem primeru ne bo posredovani tretjim osebam, razen v primeru, ko podatke za organizatorja obdeluje

pogodbeni obdelovalec, za namen izvedbe storitev pošiljanja elektronskih sporočil ter zbiranja podatkov za izvedbo nagradne igre.

Politika varovanja osebnih podatkov je urejena v skladu s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov podjetja JinP d.o.o.

7. Pridržki

Podjetje JinP d.o.o.se bo po najboljših močeh trudil na spletni strani zagotavljati najtočnejše in najnovejše podatke, vendar uporabnike opozarja, da so besedila informativnega značaja, zato ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost in celovitost strani. Vsi uporabniki uporabljajo objavljeno vsebino na lastno odgovornost. Podjetje JinP d.o.o. ne odgovarja za morebitno nedelovanje strani, za morebitno netočnost informacij in za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe morebitnih netočnih ali nepopolnih informacij, prav tako tudi ne za morebitno nedelovanje ponudnikov dostopa do interneta.

Podjetje JinP d.o.o.v okviru uporabniških vsebin in komentarjev ne more preprečiti dejanj uporabnikov, ki svoje komentarje oddajajo v živo.

Ker na spletni strani obstajajo določene povezave na druge strani in nad katerimi podjetje JinP d.o.o. nima nadzora, ne moremo jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti vsebin na katerekoli strani, za katero ponujamo povezavo ali referenco, in ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh straneh.

Pridržujemo si pravico do spremembe splošnih pogojev uporabe brez predhodnega obvestila. Pridržujemo si pravico, da v primeru kršenja teh pogojev uporabimo vsa razpoložljiva pravna sredstva in pravice, vključno s pravico do blokiranja dostopa do spletne strani z določenega spletnega naslova.

Uporabniki soglašajo, da za uporabo te spletne strani in za tolmačenje teh splošnih pogojev velja nacionalno pravo Republike Slovenije.

Za vse morebitne spore, nastale z uporabo spletne strani, ali ki bi bili z uporabo tega medija kakorkoli povezani, je pristojno sodišče v Ljubljani ob uporabi nacionalnega prava Republike Slovenije.

J in P d.o.o. (Gospodinjska uporaba)